KLUBINFO

TELJES NÉV:

LA ESCUELA FUTSAL CLUB

RÖVIDÍTETT NÉV:

L.E.F.C.

ALAPÍTÁSI ÉV:

2017

ELNÖK:

TURCSIK GERGŐ

KLUBSZÍN:

FEKETE / ARANY

SZÉKHELY:

BUDAPEST

CSAPATOK:

FELNŐTT / U17 / U15 / U13 / U11

GONDOLATOK A "LA ESCUELA FUTSAL CLUB" MEGALAKULÁSÁRÓL... JELENÉRŐL... JÖVŐJÉRŐL...

TURCSIK GERGŐ (ELNÖK):

"A L.E.F.C. - La Escuela Futsal Club 2017 júniusában alakult meg. Két korosztállyal és 26 ifjú labdarúgóval indítottam útjára a Klubbot. A LEFC létrejöttében nagy szerepet játszott, hogy szerettünk volna a Futsal társadalom tagjai lenni. Úgy vélem, a Futsal a labdarúgás alapja és szerettük volna a labdarúgás alapjait itt is lerakni és mindezt olyan formában, ami nem megszokott, nem „mindennapi”.

Elsődleges szempont a Klubnál a jó légkör, nagyon fontos számunkra, hogy a labdarúgóink szeressenek hozzánk járni, mint KLUB-hoz. Amennyiben ez adott, akkor onnan kezdődhet a „tanulás” folyamata, mert az köztudott, hogy görcsösen, rossz hangulatban nem érdemes és nem is lehet rendesen tanulni, fejlődni.

Magyarországon a Futsal sajnos egy kiegészítő sportágként van elkönyvelve, amivel mi nem értünk egyet. Nagyon szeretnénk, ha a hozzánk járó labdarúgók fő prioritása a Futsal lenne és nem csupán a nagypályás labdarúgás mellett, amolyan kiegészítésként űznék ezt a sportot. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a jelenlegi labdarúgóink körülbelül 60%-a már csak Futsalozik. Ez kezdetben, a LEFC alapításakor még közel sem volt elmondható, akkor ugyanis szinte mindenki a nagypályás labdarúgást és a Futsalt együtt űzte.

Nagyon sok Klub (a támogatások következtében is) a mennyiségre megy rá, mi azonban nem ezt a vonalat szeretnénk követni. Szépen lassan haladunk előre, megalakulásunk óta egyre több kiemelkedő eredményt tudunk felmutatni (csoportgyőzelem, Futsal döntő és még sorolhatnánk).

Jelenleg egy felnőtt és négy utánpótlás (U11, U13, U15, U17) korosztályunk van. Az edzői stábot jelenleg négyen alkotjuk, rajtam (Turcsik Gergő) kívül még további két edző kollégából (Szűcs Attila, Czerman Márk) és egy kapusedzőből (Ordasi Gergő) áll."

HAJRÁ LEFC!